Példátlanul durva kampány és választási csalás kísérte az Év Madara választását Ausztráliában

ÁLLAT
2017 december 11., 10:44
comments 16

Még itthonról is durvának tűnik, mennyire eldurvult a közösségi oldalakon az a háromhetes kampány, amiben az Év Madarát választották meg Ausztráliában. 

Ausztrál szarka
photo_camera Ausztrál szarka Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

A szavazást végül a rendkívül megosztó ausztrál szarka nyerte 19 926 szavazattal, pedig a szavazás ideje alatt előkerült egy ügy arról, hogy az egyikük talegallatyúkokat bántalmazott.

A negatív kampány a második helyre befutó malukui íbiszeket sem kímélte, akiket azzal vádoltak, hogy a talegallatyúkokkal együtt szeméttárolókat fosztogatnak:

link Forrás

A nagy héjabaglyot pedig csalás miatt ki kellett zárni a versenyből, mert gyanús lett, hogy robotokkal szereztek szavazatokat:

link Forrás

Mások eleve már a választási rendszert is igazságtalannak tartották, mert inkább a egy preferenciális szavazás szeretnének, ahol a közönség is jelölhet.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.