Szijjártó szerint az ukránoknak teljesíteni kell a Velencei Bizottság ajánlásait

külföld
2017 december 11., 15:16
comments 30

Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozásának szünetében Szijjártó Péter újságíróknak kijelentette: "az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatosan Kijevnek teljes mértékben eleget kell tennie az Európai Unió és a Velencei Bizottság elvárásainak, amennyiben komolyan gondolja az euroatlanti integrációs törekvéseit." A magyar külügyminiszter szerint a Bizottság ajánlása egyértelmű, módosítania kell az ukrán kormánynak az oktatási törvény kifogásolt részét.

"Magyarország nem tudja támogatni az ukrán törekvéseket a nemzetközi politikában, amíg nincs változás,"

mondta Szijjártó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.