A riporter megírta, hogy a belügyminiszter fordítva szerelte fel az orsót a botjára, mikor együtt horgásztak, erre kitiltották a lapját a tárca telefoninterjújából

Csodás eset történt az USA-ban, a kies Montana államban: az Outside nevű, természetjárással és más outdoor témákkal foglalkozó magazin profilcikket írt Ryan Zinke amerikai belügyminiszterről. Az Egyesült Államokban a belügyminiszter - secretary of the interior - egészen más területet felügyel, mint nálunk. A magyar fogalmak szerint mondjuk a "természeti erőforrások minisztere" lehetne a neve, az ő fennhatósága alá tartoznak ugyanis a szövetségi földek, erdők és vizek, valamint a föld alatt rejtőző ásványkincsek. Zinke azért érdekes téma, mert a montanai származású veterán kommandós korábban kifejezetten fekete báránynak számított a republikánus jobboldal szemében, mert nem ellenségesen állt a keményvonalasok által kommunista trükknek tartott környezetvédelemhez, hogy mostanra Trump-adminisztráció egyik legvadabb környezetvédelem-ellenes tagjává váljon.

Az Outside - egyébként igen jó - TLDR-cikke amiatt lett téma, mert a riporter megírta benne, hogy amikor együtt horgásztak - azon belül is műlegyeztek - Zinkével, észrevette, hogy a politkus nagyon furcsán dob. Először azt hitte, hogy Zinke csak az interjúhelyzet miatt feszült és ezért nem tud a zsinórhúzásra koncentrálni, míg ki nem szúrta a megoldást:

a miniszter orsója fordítva volt felszerelve a botjára

ezért kaszált a kezével, az üres levegőt markolászva ott, ahol a zsinórnak igazából futnia kellett volna.

A cikk megjelenése után a miniszter konferenciabeszélgetés formájában telefoninterjút adott a médiának egy kurrens témában. Ám az Outside erre bejelentkező munkatársát - bosszúból, amiért az emberük megírta, amit látott - egyszerűen elhajtották, így nem tehette fel a kérdéseit.

(via Montana Post)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.