Benzinkutat robbantottak Görögországban

Több 444 videó?
Szeretném

Dinamittal próbáltak meg felrobbantani ismeretlen támadók egy benzinkutat Görögországban kedd hajnalban, de a biztonsági óvintézkedéseknek köszönhetően a tartályok nem robbantak be, és senkinek nem esett bántódása.

Mihalisz Kiuszisz, a célba vett benzinkút tulajdonosa - egyben a görög benzinkutasok szövetségének elnöke - elmondta, a támadók célja az volt, hogy embereket öljenek, és csodával határos, hogy senkinek nem esett bántódása.

A benzintöltő oszlopokon jól működtek a biztonsági berendezések, csupán a töltőcsapok kaptak lángra, de a tűzoltók mindent el tudtak oltani - mondta el a Skai televíziónak Kiuszisz, aki a családjával közvetlenül a benzinkút feletti lakásban lakik Athéntól délre. 

A biztonsági óvintézkedéseknek köszönhetően nem robbantak be a benzintartályok, de a detonációt 2,5 kilométeres körzetben hallani lehetett. 

A térfigyelő kamerák felvételei szerint két, maszkot viselő támadó érkezett motorral a benzinkúthoz, amelynek bejárata elé egy dinamitot tartalmazó csomagot helyeztek.
Mihalisz Kiuszisz azt gyanítja, hogy a görög üzemanyag-maffia állhat a támadás mögött. (MTI)