Börtönverekedésbe keveredett Oscar Pistorius

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összeverekedett egy másik rabbal Oscar Pisturius, és zúzódásokat szenvedett a gyilkosságért 13 évre ítéle paraatléta, közölte a Pretoriától északra található börtön.

Pisturius állítólag túl hosszan beszélt a börtön raboknak fenntartott telefonján, ezért különbözött össze rabtársával.

A sportolót 2016-ban ítélték el, amiért fegyverrel megölte barátnőjét, a joghallgató-modell Reeva Steenkampet. A sportoló azzal védekezett, hogy betörőnek hitte, azért lőtt.

Első fokon 6 évet kapott, később 13 évre súlyosbították büntetését. Pistorius parasoportolóként lett világhírű, 11 hónapos korában amputálták mindkét lábát térd alatt. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.