Csúszik a Posta az élelmiszerautomaták feketedobozzal való ellátásával

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Meg kellett hosszabbítani az eredetileg november végéig szóló határidőt az élelmiszer-automaták felügyeleti egységeinek telepítésére, írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A jelenlegi jogszabályok szerint már csak december végéig működtethetők azok az élelmiszerautomaták, amelyekbe az üzemeltetője nem szereltet a készülékekbe a Nemzeti Adó- és Vámhatóságnak adatokat továbbító automatafelügyeleti egységet.

A felügyeleti egységek ellenőrzésére kijelölt posta a lapot arról tájékoztatta, hogy a beszerelés ütemezetten és folyamatosan zajlik, s végső időpontját jogszabály-módosítás teszi lehetővé, amelynek kiadása folyamatban van. Ebben közlik a pontos dátumot is.

A postánál 27 ezer élelmiszer-automatát regisztráltak, emlékeztet a lap.

Az élelmiszerautomaták fekete dobozzal való ellátását az állam 3,2 milliárd forinttal támogattal, azaz csaknem gépenként 120 ezer forinttal. Korábban az üzemeltetők tiltakozta, mert a Posta havi ötezer forintos díjért cserébe vállalta a fekete dobozok üzemeltetését. A Magyar Postával július 31-ig kellett szerződést kötni. (MTI/Napi.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.