Csúszik a Posta az élelmiszerautomaták feketedobozzal való ellátásával

Tbg
gazdaság
2017 december 12., 05:28
comments 31

Meg kellett hosszabbítani az eredetileg november végéig szóló határidőt az élelmiszer-automaták felügyeleti egységeinek telepítésére, írja keddi számában a Magyar Hírlap.

A jelenlegi jogszabályok szerint már csak december végéig működtethetők azok az élelmiszerautomaták, amelyekbe az üzemeltetője nem szereltet a készülékekbe a Nemzeti Adó- és Vámhatóságnak adatokat továbbító automatafelügyeleti egységet.

A felügyeleti egységek ellenőrzésére kijelölt posta a lapot arról tájékoztatta, hogy a beszerelés ütemezetten és folyamatosan zajlik, s végső időpontját jogszabály-módosítás teszi lehetővé, amelynek kiadása folyamatban van. Ebben közlik a pontos dátumot is.

A postánál 27 ezer élelmiszer-automatát regisztráltak, emlékeztet a lap.

Az élelmiszerautomaták fekete dobozzal való ellátását az állam 3,2 milliárd forinttal támogattal, azaz csaknem gépenként 120 ezer forinttal. Korábban az üzemeltetők tiltakozta, mert a Posta havi ötezer forintos díjért cserébe vállalta a fekete dobozok üzemeltetését. A Magyar Postával július 31-ig kellett szerződést kötni. (MTI/Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.