Két év börtönt kapott egy egyiptomi énekesnő, mert szopást imitált a klipjében

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

 Két év börtönre ítélte egy kairói bíróság a 25 éves Saima Ahmed,mert a hatóságok túl kihívónak tartották az egyik klipjét. 

Az Andi Zorof című klipjében egy tanárnőt alakít, aki a padban ülő fiúk előtt tejjel locsol le két banánt, majd az egyiket lassú mozdulatokkal elharapdálja. Egy másik jelenetben pedig melltartóban énekelt. 

Az énekesnőt 10 ezer egyiptomi font (150 ezer forint) pénzbírsággal is sújtották. Az ítélet egyelőre első fokú, fellebbezni lehet ellene. Ugyanekkora büntetéssel sújtották a klip rendezőjét is. Az énekesnőt november 17-én tartóztatták le állítólagos lakossági panaszok miatt, és első lépésben hét nap elzárásra ítélték. 

 Sima nem az első előadó, akit megbüntettek az egyiptomi hatóságok produkciójuk tartalma vagy nyilatkozatuk miatt. A múlt hónapban az Egyiptomi Zenészkollégium eltiltotta a fellépéstől Serin Abdelvahab énekesnőt, mert egy koncertjén a Nílus szennyezettségére utaló kijelentést tett.

Szintén novemberben egy libanoni énekesnőt figyelmeztettek, mert sortban lépett színpadra. Felszólították, hogy a jövőben „az egyiptomi hagyományokat és szokásokat figyelembe vevő” ruhát viseljen. Májusban egy hastáncosnőt és egy operatőrt állítottak bíróság elé „szabadosságra való felbujtás” miatt. (BBC/MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!