Kitiltják a mobilokat a francia iskolákból

oktatás
2017 december 12., 11:07
comments 374

2018 szeptemberétől nem lehet mobiltelefonokat használni a francia általános- és középiskolákban. Ezt Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter jelentette be vasárnap, valóra váltva Emmanuel Macron elnök egyik választási ígéretét.

A francia általános iskolák osztálytermeiből eddig is ki voltak tiltva a mobilok, de a következő tanítási év elején bevezetendő szabályozás ennél jóval messzebbre megy. A diákok nemcsak órán, hanem az iskolákban sehol sem használhatják a mobiljaikat, se a szünetben, se a menzán.

Blanquer szerint „a gyerekek ma már nem is játszanak a szünetben. Csak a mobiljaikat bámulják, és ez oktatási szempontból problémás.” (Quartz)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.