10 napja egyetlen migránst sem fogtak a határnál

POLITIKA
2017 december 13., 18:00

"Nem enyhül a migrációs nyomás a magyar határon" 

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 hírcsatornán még kedden az MTI menetrendszerinti, kötelező szemléje szerint. Bakondi György persze azért kapja a fizetését, hogy ezt mondja, de a valóság egy ideje nem igazodik a kormányzati narratívához. 

A tanácsadó szerint "minden nap megpróbálják átlépni a határt", miközben a rendőrség statisztikái szerint 10 napja egyetlen illegális határsértőt sem fogtak: 

photo_camera Fotó: police.hu

Az elmúlt hónapban egyetlen nap volt, amikor számottevő ember megpróbált belépni az országba: november 30-án egy 20 fős kontingenst kapcsoltak le a rendőrök, két alkalommal kellett 5-6 embert előállítani, de 30-ból 23 napon egyetlen illegális határátlépő sem közelítette meg Magyarországot. 30 nap alatt összesen 39 embert állítottak elő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.