25 millió segélyt kapott Harkány az államtól, 20 millió elment vezetői prémiumra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A harkányi fürdő még prémiumok előttFotó: harkanyfurdo.hu

Szeptember végén folyamodott különleges önkormányzati segélyhez Harkány települése. 

Az úgynevezett önhiki-pályázatokon olyan települések pályázhatnak a kormánynál, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Harkány települése 25 millió forint gyorssegélyt kapott így az adófizetőktől, a település, illetve az önkormányzati bizottságok úgy látták jónak, ha a pénz nagyobbik részét inkább prémiumokra költik. 

November 11-én a szakbizottságok arra tettek javaslatot, hogy Baksai Endre Tamás polgármester és Remmert Ferenc alpolgármester hat- illetve háromhavi bónuszt tehessen zsebre "eredményes munka elismeréseként". Összesen 4,5 millió fizetett ki nekik a testület. 

A Pécsi Stop most azt írja, kiszivárgott a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági tagjainak prémiumáról szóló döntés is és az még masszívabb. A város fideszes többségű képviselő testülete a három igazgatósági tagjából kettőnek 3,8 millió, egynek pedig 5,4 milliós extra apanázst voksolt meg. Ez járulékokkal együtt 16 millióba fájt a városnak. 

Ez azt jelenti, hogy 25 milliós segélyből 20 milliónak már nagyjából sikerült gazdát találnia a harkányi városvezetőknek, most már csak 5-öt kell valahogy elkölteni. (Pécsi Stop / Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.