A 2013-as soroksári gyilkosság több, ismeretlen szemtanúját is keresi a rendőrség

bűnügy
2017 december 13., 08:52
comments 112

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztálya továbbra is emberölés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, aki 2013. szeptember 25-én este 8 és 9 óra között a XXIII. kerületben, Szigetdűlő középső útja melletti erdős területen megölt egy 36 éves nőt.

A rendőrség most, négy év után szükségesnek érzi, hogy több, jelenleg még ismeretlen személyt tanúként meghallgasson. Az alábbi felvételen láthatók:

link Forrás

A rendőrség várja, hogy jelentkezzenek a számozott videókon szereplő emberek:

  1. A 40 év körüli, vékony testalkatú, kék szemű, szemüveges, hiányos felső fogazatú, őszes-barna haját copfban viselő férfi 2013. szeptember 16-án, 21-én és 25-én megfordult a Felső Dunasor 1. szám alatti hotelben és környékén. A férfi szürke rövidnadrágot, hosszú ujjú pólót és bakancsot viselt.
  2. A kerékpáros férfi 2013. szeptember 25-én 18:18-kor az Oázis kertészet előtt egy sötét kerékpárral haladt a Vízisport utca felé. A férfi sötét kerékpáros sisakot és kékeszöld felsőruházatot viselt.
  3. A 2000-2005 közötti évjáratú, világosszürke Volkswagen Passat sofőrje 2013. szeptember 25-én 19 óra körül a Meddőhányó utcából a Vízisport utcába hajtott, ott megfordult, és ugyanezen az útvonalon távozott, majd később, 21:43-kor a Meddőhányó utca irányából a szennyvíztisztító felé haladva befordult a kerékpárútra és onnan 23:09 körül távozott.
  4. A kerékpáros férfi 2013. szeptember 25-én 20:10-kor az Oázis kertészet előtt kerékpározott a Helsinki út irányába, majd 4 perc múlva vissza a Vízisport utca felé. A férfi sötét kerékpáros sisakot és sötét felsőruházatot viselt.
  5. A világos színű VW Golf kombi és az azzal együtt közlekedő világos színű, zárt Mercedes kisteherautó sofőrjei 2013. szeptember 25-én 20 óra körül az Oázis kertészet előtt haladtak el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán közlekedtek tovább.

Várják annak a kisméretű, ponyvás utánfutóval közlekedő sötét kocsi, illetve egy másik, világos árnyalatú kocsi vezetőinek jelentkezését is, akik 2013. szeptember 25-én 20:30 körül a Vízisport utca irányából a szennyvíztisztító felé haladva befordultak a kerékpárútra, majd onnan 21:06 körül egymás után távoztak.

Keresik azt a kerékpáros férfit is, aki 2013. szeptember 25-én 21:30 körül a Szigetdűlő középső útján kerékpározott a Dobó utca felől a szennyvíztisztító felé és a kerékpárúton megállt. A férfi kb. 185-190 cm magas, kerékpáros sisakot és széldzsekit viselt, kerékpárja sötét színű volt, a váz első részén világos díszítéssel.

De mindenki jelentkezését várják, aki a bűncselekményről vagy annak elkövetőiről tudomással bír. A nettó 5 millió forintos nyomravezetői díjat fenntartják.

2013 szeptemberében Kardosné Gyurik Krisztinára szokásos hajnali kocogása közben támadták rá, a holttestét a megszokott futóútvonalához közel eső bozótosban találták meg. Megerőszakolták, és brutálisan megverték. A Magyar Idők tavaly azt írta, a nyomozók szerint a nő két, Magyarországon gyakran megforduló külföldi (hajós vagy kamionos) áldozata lehetett. Az ügyben 450, az áldozattal kapcsolatba került embert hallgattak ki, illetve DNS-mintákat is elemeztek, majd arra jutottak: feltehetően két, egymással rokoni kapcsolatban nem lévő, nem magyar állampolgár lehetett a tettes. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.