Becsődölt fapadostól venne magának repülőt a kormány

POLITIKA
2017 december 13., 6:56
comments 93

A nemrég becsődölt Air Berlin légitársaság flottájának két gépét vásárolhatja meg kormánygépnek a Magyar Honvédség. A gépeket a Magyar Nemzet értesülései szerint honvédségi expedíciós missziók váltására, illetve a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok mentésére is használhatják majd, vagyis ennek megfelelően kell felszerelni.

A kormánygép beszerzését jelentősen megkönnyítették maguknak, a külön szabályok szerint nem kell közbeszerzést kiírni, a nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva gyakorlatilag semmit sem kell előzetesen nyilvánosságra hozni a vásárlásról.

A gépbeszerzésnél nehézséget okozhat, hogy a Honvédség nincs felkészülve és nem is alkalmas egy polgári utasszállító repülő karbantartására, ezért a Nemzet értesülései szerint a gépet PPP-konstrukcióban üzemeltetnék és tartanák karban.

A Nemzet értesülései szerint a kinézett gépek már októberben Ferihegyre érkeztek, de azóta az egyik továbbrepült, állítólag egy másik európai reptéren kapja meg a "magyar állami légi járműhöz" tervezett új festést. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt