Becsődölt fapadostól venne magának repülőt a kormány

A nemrég becsődölt Air Berlin légitársaság flottájának két gépét vásárolhatja meg kormánygépnek a Magyar Honvédség. A gépeket a Magyar Nemzet értesülései szerint honvédségi expedíciós missziók váltására, illetve a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok mentésére is használhatják majd, vagyis ennek megfelelően kell felszerelni.

A kormánygép beszerzését jelentősen megkönnyítették maguknak, a külön szabályok szerint nem kell közbeszerzést kiírni, a nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva gyakorlatilag semmit sem kell előzetesen nyilvánosságra hozni a vásárlásról.

A gépbeszerzésnél nehézséget okozhat, hogy a Honvédség nincs felkészülve és nem is alkalmas egy polgári utasszállító repülő karbantartására, ezért a Nemzet értesülései szerint a gépet PPP-konstrukcióban üzemeltetnék és tartanák karban.

A Nemzet értesülései szerint a kinézett gépek már októberben Ferihegyre érkeztek, de azóta az egyik továbbrepült, állítólag egy másik európai reptéren kapja meg a "magyar állami légi járműhöz" tervezett új festést. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.