Csodálatos rendőrkutya-karriert futott Nokedli, a kis híján elaltatott német juhász

2017 december 13., szerda 15:47
80

Balázska Tibor és Nokedli Fotó: police.hu

Miután alapos pusztítást végzett a szomszéd csirkeállományában, halál várt Nokedlire, gazdája ugyanis egy fővárosi menhelyre vitte, hogy altassák el a „vérengző fenevadat”. Nokedli ekkor találkozott a menhelyen gondozóként dolgozó Pécsi Tímeával, aki meglátta a tehetséget a tékozló kutyában, és felajánlotta Dunakeszire a kutyakiképzőknek. 

Épp ekkoriban hunyt el Balázska Tibor szatmári törzszászlós Rudi nevű kutyája. Nem volt kivel (képzett kutyával) betölteni az űrt, Dunakeszin egyedül Nokedlit tudták felajánlani a kutya nélkül maradt rendőrnek. Tibor vállalta, hogy betöri a kutyát, 2008 novemberében kerültek össze, 2009-ben már szaktanfolyamon voltak, és hamar profi nyomkövető lett az egykori csirketépő juhászkutyából. 

„Másfél évesen már címlapon volt eredményes nyomkövetésével” 

- büszkélkedett minden joggal Tibor, aki a police.hu-n mesélt történeteket arról is, hogyan kerített kézre tyúktolvajokat és rablókat a hős eb. Akár bicikliről, akár egy talpnyomról legyen szó, Nokedli orra szinte sosem téved, és mindig megtalálja a tettest. Volt, hogy másfél éven keresztül követett szagot, és találta meg gazdáját egy sityak megszaglása után.

Sajnos Nokedlin is fog az idő, csipőbetegségben szenved, valószínűleg jövőre nyugdíjazzák. Utódja a négy hónapos Pandúr lesz, aki viszont a legnagyobbtól lesheti el a fogásokat Tibor mellett. További megindító történetek Nokedli nyomozásairól a rendőrség oldalán! 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt