Csodálatos rendőrkutya-karriert futott Nokedli, a kis híján elaltatott német juhász

Balázska Tibor és NokedliFotó: police.hu

Miután alapos pusztítást végzett a szomszéd csirkeállományában, halál várt Nokedlire, gazdája ugyanis egy fővárosi menhelyre vitte, hogy altassák el a „vérengző fenevadat”. Nokedli ekkor találkozott a menhelyen gondozóként dolgozó Pécsi Tímeával, aki meglátta a tehetséget a tékozló kutyában, és felajánlotta Dunakeszire a kutyakiképzőknek. 

Épp ekkoriban hunyt el Balázska Tibor szatmári törzszászlós Rudi nevű kutyája. Nem volt kivel (képzett kutyával) betölteni az űrt, Dunakeszin egyedül Nokedlit tudták felajánlani a kutya nélkül maradt rendőrnek. Tibor vállalta, hogy betöri a kutyát, 2008 novemberében kerültek össze, 2009-ben már szaktanfolyamon voltak, és hamar profi nyomkövető lett az egykori csirketépő juhászkutyából. 

„Másfél évesen már címlapon volt eredményes nyomkövetésével” 

- büszkélkedett minden joggal Tibor, aki a police.hu-n mesélt történeteket arról is, hogyan kerített kézre tyúktolvajokat és rablókat a hős eb. Akár bicikliről, akár egy talpnyomról legyen szó, Nokedli orra szinte sosem téved, és mindig megtalálja a tettest. Volt, hogy másfél éven keresztül követett szagot, és találta meg gazdáját egy sityak megszaglása után.

Sajnos Nokedlin is fog az idő, csipőbetegségben szenved, valószínűleg jövőre nyugdíjazzák. Utódja a négy hónapos Pandúr lesz, aki viszont a legnagyobbtól lesheti el a fogásokat Tibor mellett. További megindító történetek Nokedli nyomozásairól a rendőrség oldalán! 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.