Karácsony is küldött egy ezrest a Jobbiknak

POLITIKA
2017 december 13., 22:37
comments 106
photo_camera Karácsony Gergely Fotó: botost/444.hu

A Magyar Nemzet közölt interjút a Párbeszédből az MSZP lista élére rakétázott politikussal és végigzongorázták vele a közelgő kampány előtti slágertémákat. Mindenek előtt az Együttel történt zajos szakítás részleteiről volt szó, amiről Karácsony azt mondta, nincs rossz lelkiismerete, mert nem volt írásos megállapodásuk Szigetvári Viktorékkal, szóban pedig más egyezségek is köttettek, csak ő nem rögzítette ezeket, ellentétben vélt partnereikkel.

"Hetekkel ezelőtt szenvedélyes beszédben próbáltam rávenni az Együtt tagjait, hogy hozzunk létre egy olyan szövetséget, ami nyitott a szocialisták és a DK irányába is, és nem csak az Új Pólus pártjai felé, amelyekkel lehetetlen szövetséget kötni. A beszédemre az volt a válasz, hogy felvették és kidobták a sajtónak" - utalt Berkecz Balázs (azóta felfüggesztett) Együtt-alelnök akciójára. 

Karácsony próbálja elhesegetni az eddigi dodzsemezésre vonatkozó kérdéseket, "mert ez az egész annyira szánalmas" és mert "ma már ennek sincs jelentősége", de azt a kérdést nehezen kerüli ki, hogy ha októberben az "Új Pólusban" (Együtt-Párbeszéd-LMP-Momentum) látta az új szavazók bevonzásának esélyét, akkor ebben mi változott. Szerinte most az LMP és a Momentum nem hajlandó együttműködni, ellenben a Párbeszéd és az MSZP ("legnagyobb ellenzéki erő") túlléptek árnyékukon és a generációs különbségeken.

Karácsony legfőbb célja most valahogy összeeszkábálni a közös listát a DK-val, ami szerinte már kormányváltásra is alkalmas lehet, ezt arra alapozza, hogy Zuglóban az MSZP-DK-Párbeszéd trió 50 százalékra is jó volt. Nyitva hagyja az ajtót a Momentum, az LMP és az Együtt előtt is, de közülük csak az elsőre lát reális esélyt, hogy összedolgozzanak velük. Nem tart attól, hogy az MSZP kihátrálna mögüle és nem fog össze a Jobbikkal, viszont undorítónak tartja, amit a kormány az ÁSZ-vizsgálattal művel, utalt is egy ezrest Vona Gábor pártjának. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.