Kiderült végre, hogy mennyi is a pécsi önkormányzati cégek tartozása: 9,3 milliárd

POLITIKA
2017 december 13., 12:58
comments 136
photo_camera Páva Zsolt (b) Hoppál Péterrel (j), a háttérben egy 108 millió forintos Bogányi csodazongorával. A zongorát nem vették (Bogányi-zongorát nem szokás venni, na), hanem természetesen ajándékba kapták. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Vége a titkolózásnak, a pécsi önkormányzat benyújtotta közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét, amiben már nem tudták tovább elhallgatni, hogy mennyi is a valós tartozása az önkormányzat három cégének. A Szabad Pécs összegezte a tervezettből kiolvasható adatokat, eszerint a három cég összesen 8,2 milliárd forintos tőketartozást és 1,1 milliárdos lízingtartozást, vagyis összesen 9,3 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel.

A Szabad Pécs a cégek eladósodását feltáró keddi cikkére a város azzal reagált, hogy 9,5 milliárd forintos állami kölcsönt kapnak a tartozások rendezésére. De ez nem változtat azon, hogy Pécs el lesz adósodva, mert ezt a kölcsönt is vissza kell majd fizetniük a következő három évben. Ráadásul a kölcsön fejében a kormány teljes ellenőrzést is kért a város pénzügyei felett. A lap úgy tudja, hogy Pécsnek a következő három évben évi hatmilliárd forintot kell spórolnia eddigi kiadásain - ez számításaik szerint napi 16 millió forintos megszorítás.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt