Kiderült végre, hogy mennyi is a pécsi önkormányzati cégek tartozása: 9,3 milliárd

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Páva Zsolt (b) Hoppál Péterrel (j), a háttérben egy 108 millió forintos Bogányi csodazongorával. A zongorát nem vették (Bogányi-zongorát nem szokás venni, na), hanem természetesen ajándékba kapták.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Vége a titkolózásnak, a pécsi önkormányzat benyújtotta közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási tervét, amiben már nem tudták tovább elhallgatni, hogy mennyi is a valós tartozása az önkormányzat három cégének. A Szabad Pécs összegezte a tervezettből kiolvasható adatokat, eszerint a három cég összesen 8,2 milliárd forintos tőketartozást és 1,1 milliárdos lízingtartozást, vagyis összesen 9,3 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel.

A Szabad Pécs a cégek eladósodását feltáró keddi cikkére a város azzal reagált, hogy 9,5 milliárd forintos állami kölcsönt kapnak a tartozások rendezésére. De ez nem változtat azon, hogy Pécs el lesz adósodva, mert ezt a kölcsönt is vissza kell majd fizetniük a következő három évben. Ráadásul a kölcsön fejében a kormány teljes ellenőrzést is kért a város pénzügyei felett. A lap úgy tudja, hogy Pécsnek a következő három évben évi hatmilliárd forintot kell spórolnia eddigi kiadásain - ez számításaik szerint napi 16 millió forintos megszorítás.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.