A Disney felvásárolta Rupert Murdoch médiabirodalmát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Rupert Murdoch 2017. szeptember 10-én az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjén.Fotó: Julio Cortez/AP

52 milliárd dollárért (forintban hagyjuk is) a Walt Disney felvásárolta a 21st Century Fox szórakoztatóipari üzletágát. Az üzlet részeként a Disney tulajdonába kerül Rupert Murdoch médiavállalatának 39 százalékos részesedése a brit Sky televízióban. A Fox News és a Fox Sports csatornákat Murdoch megtartotta, ezeket hamarosan új cégbe szervezik.

Az üzlet egyben a 86 éves milliárdos majd fél évszázadon át tartó médiaipari terjeszkedésének végét is jelenti.

Murdoch döntése médiabirodalma eladásáról meglepetésként érte a piacot, ahol arra számítottak, hogy hamarosan fiainak, Jamesnek és Lachlannak adhatja át a céget. (Via BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.