A Disney felvásárolta Rupert Murdoch médiabirodalmát

külföld
2017 december 14., 12:42
comments 36
Rupert Murdoch 2017. szeptember 10-én az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjén.
photo_camera Rupert Murdoch 2017. szeptember 10-én az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjén. Fotó: Julio Cortez/AP

52 milliárd dollárért (forintban hagyjuk is) a Walt Disney felvásárolta a 21st Century Fox szórakoztatóipari üzletágát. Az üzlet részeként a Disney tulajdonába kerül Rupert Murdoch médiavállalatának 39 százalékos részesedése a brit Sky televízióban. A Fox News és a Fox Sports csatornákat Murdoch megtartotta, ezeket hamarosan új cégbe szervezik.

Az üzlet egyben a 86 éves milliárdos majd fél évszázadon át tartó médiaipari terjeszkedésének végét is jelenti.

Murdoch döntése médiabirodalma eladásáról meglepetésként érte a piacot, ahol arra számítottak, hogy hamarosan fiainak, Jamesnek és Lachlannak adhatja át a céget. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.