A Főpolgármesteri Hivatal szerint a hármas metró jelenlegi tervei megfelelnek a törvény által előírt, teljes értékű akadálymentesítésnek

Budapest
2017 december 14., 18:33
comments 66

Bár csont nélkül továbbengedte a Fővárosi Választási Bizottság a hármas metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezést, az a Főpolgármesteri Hivatal szerint okafogyott. Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerint a kérdésben idézett törvénynek megfelel a felújítás, "különös tekintettel a fogyatékos személyek jogairól és az esélyegyenlőség biztosításáról szóló jogszabályra," ami szerint

"a közlekedésben jelentősen akadályozott fogyatékos személyek közlekedését - az indulási helytől a célállomásig történő - szállítást végző hálózat működtetésével is lehet biztosítani, ahogyan ez a tervek szerint ebben az esetben is ennek megfelelően valósul meg. Azaz a jelenlegi tervek megfelelnek a törvény által előírt, teljes értékű akadálymentesítésnek."

Lehet, hogy a törvénynek megfelel, de tény:

a jelenlegi tervek szerint a 20-ból 11 állomáson lesz csak lift.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.