A Népszava szerint egyre több gyógyszer hiányzik a magyar piacról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egyre krónikusabbá válik a gyógyszerhiány Magyarországon, írja a Népszava az Országos Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hiánylistájára hivatkozva. A lista idén év végére már 190 eleműre bővült.

A hiánygyógyszerek között olyan életmentő készítmények is vannak, mint az agyhártyagyulladás elleni, illetve a tetanuszoltás. Az agyhártyagyulladást okozó baktérium B törzse ellen védelmet nyújtó Bexsero egész évben hiánycikk volt, csak átmenetileg, néhányszor néhány hétre elegendő mennyiséget sikerült csak beszerezni ebből.

A Népszava szerint a gyógyszerhiány nem specifikusan magyar jelenség, a gyártók viszik oda a készleteiket, ahol többet kaphatnak. És az is előfordul, hogy egy új gyógyszer bevezetésekor pihentetik más, olcsóbb készítményeik gyártását.

Gondot jelent továbbá, hogy a másutt jobban eladható szereknek az utóbbi években felpörgött a fekete exportja. A magyar gyógyszerkészlet egy része illegálisan külföldre kerül, s ezt az ellenőrzés szigorítása sem tudta megszüntetni. (Via MTI)


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.