Árnyékkormányt állítana fel Karácsony februárban

A zuglói polgármesterséget csak a miniszterelnökségre cserélné le, jelentette ki Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A beszélgetésen az MSZP elnöke is részt vett, mindketten remélik, hogy több párt is csatlakozik majd az együttműködésükhöz. A közös cél:

közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt.

A Párbeszéd és az MSZP mellett eddig egy szervezet jelezte csatlakozási szándékát: a Magyar Liberális Párt. Miután a választási indulással kapcsolatos kérdések eldőltek

februárban a kormányzóképességet egy árnyékkormánnyal is meg lehetne mutatni,

mondta Karácsony. Az árnyékkormányt egy tanácsadó testülettel is megtámogatná, ami mutatná az ellenzék sokszínűségét. Kijelentette: Botkával szemben, neki nincs szüksége teljhatalomra, ő szelídebb típus, a józan kompromisszumok híve.

"A miniszterelnök-jelölti kampány önálló, de lesz egy pillanat, amikor az össze fog érni az MSZP kampányával és ez a pillanat nagyon közel van,"

lesz közös kampánycsapat, mondta Molnár. Az MSZP elnöke azzal is indokolta a baloldali összefogás szükségességét, hogy 

"ha a kormány tovább szórakozik a Jobbikkal és csinálja ezt a lehetetlen játszmát, amiben felhasználja az Állami Számvevőszéket, hogy tönkre tegye a pártot, akkor mártírt fognak belőle csinálni".

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kormánypárti médiatúlsúly miatt "földharcos" kampányt kell folytatniuk, mondta Molnár, amiben nagy hangsúlyt adna a közösségi médiának. Szerinte az Európai Uniót kell a középpontba helyezni, kihagynák a "Soros, migráns, Simicska" témát. Karácsony hozzátette: a migráció fontos kérdés Európa egészének,

de nincs az első húsz kérdés között, ha az ország jövőjét nézik.

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.