Árnyékkormányt állítana fel Karácsony februárban

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A zuglói polgármesterséget csak a miniszterelnökségre cserélné le, jelentette ki Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A beszélgetésen az MSZP elnöke is részt vett, mindketten remélik, hogy több párt is csatlakozik majd az együttműködésükhöz. A közös cél:

közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt.

A Párbeszéd és az MSZP mellett eddig egy szervezet jelezte csatlakozási szándékát: a Magyar Liberális Párt. Miután a választási indulással kapcsolatos kérdések eldőltek

februárban a kormányzóképességet egy árnyékkormánnyal is meg lehetne mutatni,

mondta Karácsony. Az árnyékkormányt egy tanácsadó testülettel is megtámogatná, ami mutatná az ellenzék sokszínűségét. Kijelentette: Botkával szemben, neki nincs szüksége teljhatalomra, ő szelídebb típus, a józan kompromisszumok híve.

"A miniszterelnök-jelölti kampány önálló, de lesz egy pillanat, amikor az össze fog érni az MSZP kampányával és ez a pillanat nagyon közel van,"

lesz közös kampánycsapat, mondta Molnár. Az MSZP elnöke azzal is indokolta a baloldali összefogás szükségességét, hogy 

"ha a kormány tovább szórakozik a Jobbikkal és csinálja ezt a lehetetlen játszmát, amiben felhasználja az Állami Számvevőszéket, hogy tönkre tegye a pártot, akkor mártírt fognak belőle csinálni".

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kormánypárti médiatúlsúly miatt "földharcos" kampányt kell folytatniuk, mondta Molnár, amiben nagy hangsúlyt adna a közösségi médiának. Szerinte az Európai Uniót kell a középpontba helyezni, kihagynák a "Soros, migráns, Simicska" témát. Karácsony hozzátette: a migráció fontos kérdés Európa egészének,

de nincs az első húsz kérdés között, ha az ország jövőjét nézik.

(MTI)