Árnyékkormányt állítana fel Karácsony februárban

politika
2017 december 14., 18:49
comments 208

A zuglói polgármesterséget csak a miniszterelnökségre cserélné le, jelentette ki Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A beszélgetésen az MSZP elnöke is részt vett, mindketten remélik, hogy több párt is csatlakozik majd az együttműködésükhöz. A közös cél:

közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt.

A Párbeszéd és az MSZP mellett eddig egy szervezet jelezte csatlakozási szándékát: a Magyar Liberális Párt. Miután a választási indulással kapcsolatos kérdések eldőltek

februárban a kormányzóképességet egy árnyékkormánnyal is meg lehetne mutatni,

mondta Karácsony. Az árnyékkormányt egy tanácsadó testülettel is megtámogatná, ami mutatná az ellenzék sokszínűségét. Kijelentette: Botkával szemben, neki nincs szüksége teljhatalomra, ő szelídebb típus, a józan kompromisszumok híve.

"A miniszterelnök-jelölti kampány önálló, de lesz egy pillanat, amikor az össze fog érni az MSZP kampányával és ez a pillanat nagyon közel van,"

lesz közös kampánycsapat, mondta Molnár. Az MSZP elnöke azzal is indokolta a baloldali összefogás szükségességét, hogy 

"ha a kormány tovább szórakozik a Jobbikkal és csinálja ezt a lehetetlen játszmát, amiben felhasználja az Állami Számvevőszéket, hogy tönkre tegye a pártot, akkor mártírt fognak belőle csinálni".

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az MSZP programbemutató nagygyûlésén 2017. december 9-én
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kormánypárti médiatúlsúly miatt "földharcos" kampányt kell folytatniuk, mondta Molnár, amiben nagy hangsúlyt adna a közösségi médiának. Szerinte az Európai Uniót kell a középpontba helyezni, kihagynák a "Soros, migráns, Simicska" témát. Karácsony hozzátette: a migráció fontos kérdés Európa egészének,

de nincs az első húsz kérdés között, ha az ország jövőjét nézik.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.