Észtország befogadott négy (4) eritreai nőt Olaszországból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Eritreai menekültek egy csoportja várakozik az áttelepítésre. Olaszországból az első menekülteket 2015. október 9-én telepítették át az önkéntes kvótarendszer alapján.Fotó: Alvaro Padilla/Anadolu Agency

Először fogadott be Olaszországból áttelepített menekülteket Észtország. Négy eritreai nőt vettek át, ami szintén első alkalomnak számít, mert eddig csak szíriai, iraki és jemeni menekülteket fogadtak az országban.

Az APA osztrák hírügynökség tallinni forrásokra hivatkozva arról írt: az olasz hatóságok sokáig elzárkózta az elől, hogy észt szakértők a helyszínen folytassanak interjúkat az áttelepítésre váró bevándorlókkal. A kérdésben a nyáron sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek.

Az észt hatóságok az interjúkban azt próbálják megállapítani, hogy a menekülteknek van-e motivációjuk Észtországban élni. "Sokuknál hiányzik ez a motiváció, mert rokonaik vagy családjuk például Németországban vagy más országokban él" - mondta Rait Kuuse, a szociális ügyek minisztériumának főtitkárhelyettese.

Az uniós kvótarendszer alapján Észtországnak 550 menekültet kéne befogadnia, de 2017 végéig még csak 175-öt fogadott be. Sajtójelentések szerint ugyanakkor az áttelepített migránsok nagyjából fele már el is hagyta az ország területét. (MTI)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.