Észtország befogadott négy (4) eritreai nőt Olaszországból

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Eritreai menekültek egy csoportja várakozik az áttelepítésre. Olaszországból az első menekülteket 2015. október 9-én telepítették át az önkéntes kvótarendszer alapján.Fotó: Alvaro Padilla/Anadolu Agency

Először fogadott be Olaszországból áttelepített menekülteket Észtország. Négy eritreai nőt vettek át, ami szintén első alkalomnak számít, mert eddig csak szíriai, iraki és jemeni menekülteket fogadtak az országban.

Az APA osztrák hírügynökség tallinni forrásokra hivatkozva arról írt: az olasz hatóságok sokáig elzárkózta az elől, hogy észt szakértők a helyszínen folytassanak interjúkat az áttelepítésre váró bevándorlókkal. A kérdésben a nyáron sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek.

Az észt hatóságok az interjúkban azt próbálják megállapítani, hogy a menekülteknek van-e motivációjuk Észtországban élni. "Sokuknál hiányzik ez a motiváció, mert rokonaik vagy családjuk például Németországban vagy más országokban él" - mondta Rait Kuuse, a szociális ügyek minisztériumának főtitkárhelyettese.

Az uniós kvótarendszer alapján Észtországnak 550 menekültet kéne befogadnia, de 2017 végéig még csak 175-öt fogadott be. Sajtójelentések szerint ugyanakkor az áttelepített migránsok nagyjából fele már el is hagyta az ország területét. (MTI)


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.