Hétszer akkora lett a borospohár, mint régen

Míg az 1700-as években egy felesnél alig több bort töltöttek egy pohárba, napjainkban már akár fél litert is - írja a Guardian. A Cambridge-i Egyetem tudósai vizsgálták ezt a fontos kérdést, és arra jutottak, az elmúlt 300 év során a borospoharak mérete meghétszereződött, a növekedés pedig különösen az elmúlt két évtizedben volt jelentős - főleg a borfogyasztás növekedése miatt. Míg az 1700-as évek elején egy átlagos borospohárba 66 ml folyadék fért, manapság már 449 ml. Ami azt illeti, egy 300 évvel ezelőtti pohárba csupán a mai legkisebb egységnek tekinthető mennyiség fele fért volna bele. A kutatók az oxfordi Ashmolean Múzeum és a Buckingham Palota gyűjteménye alapján, illetve egy friss John Lewis katalógus alapján dolgoztak. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.