"A Klebelsberg Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok és a pedagógusok megfelelő higiénés környezetben tanulhassanak - taníthassanak"

Szerdán írta meg az Index, hogy a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban 

most már hetek óta tanárok és szülők vállt vállnak vetve porszívózzák és mossák fel a padlót, miután hetek óta nincs takarítás az iskolában. 

A fenntartó Klebelsberg Központ csütörtökön közleményben reagált a hírre: 

"sajnálatosnak tartják, hogy olyan tudósítások jelennek meg egyes sajtótermékekben, amelyek egyre jobban felnagyítják az eredetileg is pontatlanságokon alapuló, politikai szándékból megszülető hírt."

A szövegből kiderül, hogy

  • a "feladatokat jelenleg is ellátják megbízási szerződés keretében, illetve státuszban lévő kollégák,"
  • de azért "a Belső - Pesti Tankerületi Központ takarító céget bízott meg a feladattal, amely a téli szünetben nagytakarítást végez, és januártól megkezdi a munkát,"
  • viszont "mai napon egy másik takarító cég - eseti megbízás alapján - kivonult az iskolába, hogy elvégezze a szükséges nagytakarítást."

Tehát a Klebelsberg Központ nem tudta érdemben cáfolni, hogy nem normális állapotok vannak a ferencvárosi iskola higiénés állapotát illetően. Hozzáteszik:

"az iskola és a tankerületi központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok és a pedagógusok megfelelő higiénés környezetben tanulhassanak - taníthassanak. A Klebelsberg Központ arra kér minden felelősen gondolkodó, a diákok érdekeit néző médiumot és politikai szereplőt, hogy ne szítson indokolatlanul indulatokat."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.