Merész képekért ígértek fesztiváljegyeket

Az RTL Klub Híradójának egyik nézője hívta fel a műsor figyelmét a honlapra, ami azzal csábította a fiatal lányokat, hogy 

„tölts fel magadról egy minél merészebb szelfit és nyerhetsz egy belépőt egy fesztiválra.”

A műsor szerint nemrég hozták létre a képgyűjtő-oldalt, az tele volt fiatal lányok névvel vállalt meztelen képeivel. Az RTL Klub Híradójának kérdésére az üzemeltetők azt válaszolták, hogy figyelnek rá, hogy csak 18 év felettiek szerepeljenek az oldalon. Ezt az M1 Híradója cáfolta: simán regisztráltak egy kutya képével, ami egészen addig látható is volt, amíg el nem tüntették az oldalról az összes fotót. 

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságának elnöke szerint az oldal "teljes egészében aggályos, illetőleg nem felel meg a magyar követelményeknek, de az európai adatvédelmi követelményeknek sem, hiszen olyan adatkezelésről van szó, amely tisztességtelen." Bár minden lány neve mellett legalább 18 éves kor szerepel, ha bármelyikükről is kiderülne, hogy kiskorú, akár

gyermekpornográfia miatt is felelősségre vonhatják üzemeltetőket.

Akár nyolc évet is kaphatnak. Miután az összes képet törölték az oldalról, közölték:  felfüggesztették a jelentkezéseket és kiírták, hogy erotikus tartalmú képeket többé nem lehet feltölteni. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.