Öngyilkos lett a kamaszlány molesztálásának gyanújába keveredett, lelkészből lett amerikai politikus

2017 december 14., csütörtök 5:07
Dan Johnson, a szexuális erőszak gyanújába keveredett kentucky-i republikánus a jelek szerint főbe lőtte magát. Fotó: Timothy D. Easley/AP

Főbe lőtte magát autójában Dan Johnson. A lelkészből lett republikánus politikust 2016-ban választották be Kentucky állam törvényhozásába, annak ellenére is, hogy a kampánya során majmokhoz hasonlította Barack Obama akkori elnököt és nejét, Michelle Obamát.

Johnsonról hétfőn hozta nyilvánosságra az Oknyomozó Újságírás Kentucky Központja nevű nonprofit szervezet, hogy 2013-ban egy tizenéves lány szexuális erőszakkal vádolta. A lány feljelentést is tett az ügyben, de a rendőrség végül nem indított nyomozást.

Johnson, aki eredetileg lelkész, és hivatását a képviselővé választása után is folytatta, kedden egy istentiszteleten "teljesen hamisnak" nevezte a vádakat.Saját esetét az alabamai időközi szenátorválasztást kedden elbukó Roy Moore-éhoz hasonlította. Ez érdekes hasonlat volt, tekintve, hogy Moore esetében már egészen konkrét, tárgyi bizonyítékok is vannak arra, hogy valóban 18 éven aluli lányokkal kavart.

Szerdán kora este aztán arról írt a Facebookon, hogy 16 éve szenved a poszttraumás stressztől, amit olyan betegségként jellemzett, "amely el fogja venni az életem".

"Ezt az életet megnyerte, DE A MENNYORSZÁG AZ OTTHONOM" - írta az időközben eltávolított posztban.

A rendelkezésre álló információk szerint ezután autóba ült és egy kihalt helyre hajtott, ahol főbe lőtte magát. (Via BBC)