Salma Hayek: Weinstein azzal fenyegetett, hogy megöl

külföld
2017 december 14., 08:47
comments 333

A New York Times jelentette meg a színésznő írását, melyben arról ír, pokoli volt a szexuális zaklatásokkal vádolt producerrel dolgozni. Salma Hayek azt írja, Harvey Weinstein éveken át próbálkozott nála, és ezerszer kellett neki nemet mondania. A színésznő ugyanolyan típusú zaklatásokról ír, mint a producer eddigi vádlói: a férfi megpróbálta felhívni saját hotelszobájába, vagy épp az övén dörömbölt, azt akarta, hogy nézze zuhanyozás közben, és neki minden alkalommal nemet kellett mondania. Hayek azt írja, Weinstein minden egyes visszautasítás után éktelen haragra gerjedt, és egy alkalommal azzal fenyegette meg, hogy megöli. A színésznő a Frida című életrajzi film forgatása során dolgozott együtt a férfival, írása szerint Weinstein ki volt borulva azon, hogy „nem használta eléggé külső adottságait.”

„Csak egy feltétellel hagyta, hogy folytassuk a forgatást. Csak akkor fejezhettem be a filmet, ha belemegyek, hogy szexjelenetem legyen egy másik nővel. És azt kérte, legyünk teljesen meztelenek. Állandóan azt kérte, mutassak többet magamból, hogy legyen több szex”

- írja Hayek. Végül, mivel nem akarta, hogy kútba essen a film, belement a dologba. Mint írja, aznap, élete során először teljesen összeomlott idegileg. Az egész teste kontrollálatlanul remegett, zihált, és zokogni kezdett, amit aztán nem is tudott abbahagyni. A filmet végül hat Oscarral díjazták, de a színésznő azt írja, ezután akárhányszor meglátta Weinsteint, fenyegetve érezte magát.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.