Semjén: Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is

A Barankovics Alapítvány Új Közös Európánk című konferenciáján mondott nagyívű nyitóbeszédet Semjén Zsolt csütörtökön. A miniszterelnök-helyettes a már sokszor ellőtt, kötelező kormányzati kommunikációs paneleket is feldíszítette, többek közt kijelentette, hogy

"Magyarország nem tesz mást, mint az európai identitást és az európai értékeket védi. Mi hiszünk a keresztény Európában és büszkék vagyunk arra, hogy védőpajzsa voltunk ezer éven keresztül és vagyunk most is, hiszünk a nemzetekben és büszkék vagyunk magyarságunkra."

Szerinte a magyar kormány uniópárti, "de annak világos kimondásával, hogy az unió nem a magyar történelem célja és beteljesedése, hanem egy eszköze a magyarság megmaradásának." A tagság 

nem "fenékig tejfel", de még mindig jó Magyarországnak,

mondta Semjén. A KDNP-s politikus kimondta: "időtávban mérve" Európa örök, az unió pedig időleges.

"Az unió egy nagyon fontos nemzetközi szervezet, de Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is,"

tette hozzá. Bírálta a gender-ideológiát és kiemelte: a devianciákkal szemben védeni kell saját magunk és Európa identitását is. Semjén migrációs válságot iszlám inváziónak minősítette, rámutatott Brüsszel felelősségére. Kijelentette:

ha Európának volna identitása, ami nem lehet más, mint keresztény, akkor az iszlám nem tudna így benyomulni.

(MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.