Semjén: Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is

politika
2017 december 14., 16:02
comments 224

A Barankovics Alapítvány Új Közös Európánk című konferenciáján mondott nagyívű nyitóbeszédet Semjén Zsolt csütörtökön. A miniszterelnök-helyettes a már sokszor ellőtt, kötelező kormányzati kommunikációs paneleket is feldíszítette, többek közt kijelentette, hogy

"Magyarország nem tesz mást, mint az európai identitást és az európai értékeket védi. Mi hiszünk a keresztény Európában és büszkék vagyunk arra, hogy védőpajzsa voltunk ezer éven keresztül és vagyunk most is, hiszünk a nemzetekben és büszkék vagyunk magyarságunkra."

Szerinte a magyar kormány uniópárti, "de annak világos kimondásával, hogy az unió nem a magyar történelem célja és beteljesedése, hanem egy eszköze a magyarság megmaradásának." A tagság 

nem "fenékig tejfel", de még mindig jó Magyarországnak,

mondta Semjén. A KDNP-s politikus kimondta: "időtávban mérve" Európa örök, az unió pedig időleges.

"Az unió egy nagyon fontos nemzetközi szervezet, de Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is,"

tette hozzá. Bírálta a gender-ideológiát és kiemelte: a devianciákkal szemben védeni kell saját magunk és Európa identitását is. Semjén migrációs válságot iszlám inváziónak minősítette, rámutatott Brüsszel felelősségére. Kijelentette:

ha Európának volna identitása, ami nem lehet más, mint keresztény, akkor az iszlám nem tudna így benyomulni.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.