Fazekas Sándor szerint a magyar halvásárlók nem tudnák megkülönböztetni a cápát a pontytól

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter totális elmerottyantaknak nézi a magyar halfogyasztókat, akik képtelenek egy hazai és egy édesvízi hal megkülönböztetésére, és sajnos nem tudhatjuk, hogy nincs-e igaza.

Fazekas azért nyilvánult meg halügyben, mert ő jelentette ma be, hogy "Minőségi magyar hal" felirattal új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.

Na de mi az oka az új címke kitalálásának? Idézem az MTI tudósítását:

Fazekas Sándor kiemelte, hogy Minőségi magyar hal tanúsító védjegynek köszönhetően a fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a magyar minőségű halat más halféleségektől, haltermékektől, különösen a tengeri halaktól.

Ez szerinted őshonos hal? Jövőre megmondom, mert akkor már lesz rajta védjegy!

De ezt ugye már tényleg a Balatonból fogták?

Türelem, mindjárt 2018. van, rögvest tisztázódik a helyzet.

A bilétát egyelőre csak nyers halfélék kaphatják meg, konzervek és feldolgozott termékek nem, de ez később változhat. A minőségi kritériumokat eddig négy halfajra dolgozták ki: pontyra, afrikai harcsára, fogassüllőre, és pisztrángra. Tehát magyar hal címkét kap a 15 fokos víz alatt elpusztoló afrikai harcsa és a tenyészetekben pisztráng néven nevelt idegenhonos amerikai szivárványos pisztráng is. Érdekes, hogy a nálunk a ponty után hagyományosan leginkább fogyasztott dévérkeszeg még nem került fel a listára.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.