Gambia tagadja, hogy náluk épülne fel a Romanov Birodalom nevű új cárista orosz törpeállam

külföld
2017 december 15., 06:34

Hivatalosan, az elnöki hivatal weboldalán cáfolta a nyugat-afrikai Gambia, hogy barátsági és együttműködési szerződést írtak volna alá az Anton Bakov herceg által képviselt Romanov Birodalommal. 

A 2014-ben kikáltott Romanov Birodalom Anton Bakov szibériai orosz üzletember projektje, aki magának szerényen csak a miniszterelnöki pozíciót és a hercegi címet adományozta. 

Bakov célja az, hogy 60 millió dollárért területet vásároljon a Gambia partjainál található szigetek közti területen, ahol Atlantis néven mesterséges szigetcsoportot építsen. Atlantis - legalábbis a projekt weboldala szerint olyasmi lenne, mint Dubai - egy high tech város, a semmiből felépítve, felhőkarcolókkal, luxuslakásokkal és befektetési meg szórakozási lehetőségekkel. 

És ez lenne egyben a cárista Romanov Birodalom, amit egy, az uralkodócsaláddal távoli rokonságban lévő német arisztokrata vezetne cárként, III. Miklós néven.

Az még a a gambiai cáfolatból is kiderül, hogy nem légből kapott álhírről van szó, hanem minimum tényleg folytak tárgyalások az ügyben. A tervet végül állítólag azért utasították el, mert a Romanov Birodalom senki által el nem ismert ország, így nincs joga nemzetközi szerződéseket kötni.

Bakov már többfelé is házalt a tervével, Gambia előtt például a Csendes-óceáni Kiribati kosarazta ki, de most is azt nyilatkozta, hogy az újabb visszautasítás sem szegte a kedvét és máshol tovább próbálkozik.

(via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.