Zsarolással és drogkereskedelemmel gyanúsítanak egy MSZP-s önkormányzati képviselőt

Őrizetbe vettek egy fővárosi - helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó - jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A 24.hu értesülései szerint az őrizetbe vett képviselő Simonka Csaba, az MSZP óbudai önkormányzati képviselője. A lap kereste az MSZP-t, de még nem válaszoltak a hívásukra.

A közlemény szerint a gyanúsított júliusban egy szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért - az értékénél alacsonyabb árért - adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik félre.

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáson kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. A fentiek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és indítványozza előzetes letartóztatását.

Update: A Pesti Srácok közben elérte Simonka ügyvédjét, Kamarás Gézát, aki megerősítette az eljárás tényét, és azt mondta, hogy a szocialista politikus az ügyészeknek tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.