A brüsszeli Júdás csókot lehelt a megváltó orcájára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A miniszterelnök uniós csúcsról készült egyik harci jelentésében látható, ahogy az Európai Bizottság sosem szomjas elnöke párás tekintetével megpillantja a földrész szárazföldi határainak végvári vitézét, majd a korán reggel is mindig vidám Jean-Claude Juncker cuppanós puszit nyom a keresztény világ utolsó bástyájának mindkét arcára. De aztán be is zár a pusziláda, a többiek nem kapnak. 

Hogy lehet ilyen rohadék valaki? 

Ennél még az is korrektebb volt, mikor nyaklevessel fogadta a magyar miniszterelnököt. Nyilván ő is értesült, hogy a nemzeti konzultációs fórumok kötelezően visszatérő komponense volt, amikor a fideszes influencerek elmondták, hogy ő iszik, mint a búbos vöcsök, és nekünk magyaroknak, bocsánat, de ezt nem veszi be a gyomrunk.

A másik kötelező elem az volt, amikor kivetítették a képet, ahol Juncker két puszival köszönti Soros Györgyöt. Ennél a résznél minden előadónak hirtelen beugrott, hogy ez pont olyan elvtársias csók, mint, amilyet Brezsnyev és Honecker cuppantott a híres képen. Novák Katalin, államtitkár ezért is úgy rühelli, hogy a szavakat alig találja rá:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó