Nyolcezer eurónyi aprópénzt hagyott a családjára egy német kamionsofőr

Egy német kamionsofőr évtizedeken keresztül gyűjtötte az aprópénzt a munkája során, majd miután májusban meghalt, mindet a családjára hagyta. 30 év alatt összesen 1,2 millió érmét gyűjtött össze, amelyek összesen 2,5 tonnát nyomtak. A még márkának számító érmék a legkisebb címletekből álltak össze.

A család végül egy teherautóval vitte el a bankba az érméket, hogy váltsák be nekik euróra. Nem volt egyszerű menet, az érméket ugyanis lehetetlen volt géppel összeszámolni, mert koszosak voltak, némelyik meg még össze is volt ragadva egy másikkal.

Wolfgang Kemereit, a német szövetségi bank alkalmazottja azonban fogta magát, és megszámolta maga. Hat hónapon keresztül túlórázott. “Minden egyes érmét a kezemben tartottam” - mondta. Hozzátette azt is, szeret ilyesmivel foglalkozni, neki ez nem okozott problémát. Végül közel nyolcezer eurónyi márkát számolt össze, amelyet a család meg is kapott. (Deutsche Welle)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.