Nyolcezer eurónyi aprópénzt hagyott a családjára egy német kamionsofőr

PÉNZ
2017 december 16., 09:49
comments 106

Egy német kamionsofőr évtizedeken keresztül gyűjtötte az aprópénzt a munkája során, majd miután májusban meghalt, mindet a családjára hagyta. 30 év alatt összesen 1,2 millió érmét gyűjtött össze, amelyek összesen 2,5 tonnát nyomtak. A még márkának számító érmék a legkisebb címletekből álltak össze.

A család végül egy teherautóval vitte el a bankba az érméket, hogy váltsák be nekik euróra. Nem volt egyszerű menet, az érméket ugyanis lehetetlen volt géppel összeszámolni, mert koszosak voltak, némelyik meg még össze is volt ragadva egy másikkal.

Wolfgang Kemereit, a német szövetségi bank alkalmazottja azonban fogta magát, és megszámolta maga. Hat hónapon keresztül túlórázott. “Minden egyes érmét a kezemben tartottam” - mondta. Hozzátette azt is, szeret ilyesmivel foglalkozni, neki ez nem okozott problémát. Végül közel nyolcezer eurónyi márkát számolt össze, amelyet a család meg is kapott. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.