Öngyilkos lett egy indiai tizenéves, mert hozzákényszerítették a halott testvére özvegyéhez

Öngyilkos lett egy 15 éves diák India Bihar kerületéből, miután kényszerítették arra, hogy házasodjon össze az idősebb testvére özvegyével, egy 25 éves nővel. A fiú, Mahadev Das felakasztotta magát.

A fiú édesapja szerint Mahadev nem akart hozzámenni a nőhöz, aki egyébként úgy kezelte a nála 10 évvel fiatalabb fiút, mint a saját gyerekét. A család szerint a lány hozzátartozói erőltették a házasságot. A lány előző férje, Mahadev bátyja 2013-ban halt meg munka közben. A cég, amelynél dolgozott, emiatt kompenzációt fizetett, amelynek egy részét az apa átutalta az özvegynek.

A lány családja azonban számonkérte, hogy miért nem a teljes összeget adja oda a lányuknak, és választás elé állították az apát: vagy utal, vagy hozzáadja a kisebbik fiát is a lányukhoz. Végül az esküvőt tartották meg, amely után pár órával Mahadev felakasztotta magát. A rendőrség ezután nyomozni kezdett a lány családja után gyermekházasság miatt.

Bihar megyében a legmagasabb a gyerekházasságok száma Indiában, egyes területeken akár a 66 százalékot is elérhetik. A fiatal fiúk hozzákényszerítése idősebb lányokhoz szintén gyakori. (IndiaTimes)


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.