Visszautasították Weinstein ajánlatát, hirtelen kisiklott a színészi karrierjük

FILM
2017 december 16., 11:23
comments 184

Peter Jackson, a Gyűrűk Ura filmek rendezője egy interjúban azt mondta, két színésznőt is feketelistára tett a film szereplőgárdájnak kiválogatása során, miután Harvey Weinstein cégétől ezt a tanácsot kapta.

A két színésznő, Mira Sorvino és Ashley Judd az elsők között voltak, akik a közelmúltban nyilvánosság elé álltak azzal, hogy a producer szexuálisan zaklatta őket, de mindketten azt mondták, visszautasítottak mindenféle fizikai kapcsolatot. Ez a Gyűrűk Ura fogatása előtt történt.

A 90-es évek végén leforgatott Gyűrűk Ura filmeket eredetileg Weinsteinék cége, a Miramax fejlesztette (csak később adták át a filmet a New Line Cinemának). A filmek rendezője, Peter Jackson most azt mondta, hogy ő komolyan gondolkodott abban, hogy mindkét színésznőnek szerepet ad a trilógiában, amely később az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb filmsorozatává nőtte ki magát.

A Miramax képviselői azonban Jackson szerint azt mondták neki, hogy rémálom együtt dolgozni a két színésznővel, és minden áron el kell kerülni a velük való közös munkát. “Abban az időben nem volt rá semmi okom, hogy megkérdőjelezzem ezeket az állításokat” - mondta Jackson. Most azonban már úgy gondolja, hogy akkor a cég hamis információkkal etette őt a két “tehetséges” nőről, ennek pedig a közvetlen következménye volt, hogy kihúzták őket a szereplőválogatási listárról.

Mira Sorvino Jackson interjúja után azt tweetelte, hogy sírva fakadt, amikor elolvasta, mit mondott a rendező. “Itt van, megerősítést nyert, hogy Harvey Weinstein tönkretette a karrieremet” -írta. Ashley Judd is tweetelt, ő azt írta, jól emlékszik rá, mi történt akkoriban, először még azután érdeklődtek nála, hogy mely szerepek érdekelnék, és meghívták az előkészítő munkákra is, aztán egyik napról a másikra senki sem jelentkezett többé.

link Forrás

Weinsten a héten tagadta, hogy köze lett volna Sorvino és Judd feketelistázásához. Szerinte a filmek castingja akkor már nem tartozott az ő hatáskörébe. A filmproducert az utóbbi hónapokban tucatnyi színésznő vádolta szexuális zaklatással. Weinstein mindvégig tagadta, hogy bárkivel is a beleegyezése nélkül szexuális kapcsolatba került volna. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.