Le kellett zárni az egyik San Francisco-i öblöt, mert a fókák harapdálni kezdték az úszókat

ÁLLAT
2017 december 17., 07:55
comments 105

photo_camera Fotó: PHOTOSTOCK-ISRAEL/SCIENCE PHOTO/Science Photo Library

A San Francisco-i Aquatic Park népszerű hely volt azoknak, akik szerettek nyíl vízen úszni, azonban most átmenetileg lezárták az öblöt, mert az ott élő oroszlánfókák a múlt héten három úszót is megtámadtak.

link Forrás

Csütörtökön az egyik állat egy 56 éves ügyvéd jobb karját harapta meg negyed mérföldre a parttól. Christian Einfeldt, aki már két éve jár úszni az öbölbe, azt mondta, hiába ordított ár a felé tartó fókára, az csak jött, és megharapta. Szerencséjére csak az egyik fogát tudta a kezébe mélyeszteni. A megsebesült férfi egy közeli vitorlásnak intett segítségért, majd kórházba vitték.

Rick Mulvihillt pénteken harapta meg egy fóka. A férfi azt mondta, 50 éve él itt, de még sosem hallott hasonlóról. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy egyetlen agresszív fókáról van szó, vagy tömeges jelenséggel állnak szemben. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.