Meghalt egy nő, miután egészséges hármasikreket szült Debrecenben

Egészségügy
2017 december 17., 10:31

Péntek este Debrecenben meghalt egy 32 éves nő, miután egészséges hármas ikreknek (két lánynak és egy kisfiúnak) adott életet, írja a Cívishír. Így a gyerekekről a kamionsofőrként dolgozó, 29 éves apának egyedül kell gondoskodnia. A tragédia után a családnak a Tündérkör Alapítvány gyűjtést szervezett

link Forrás

A férfi a helyi lapnak elmondta, hogy feleségével, Nikolettel évek óta sikertelenül próbálkoztak a gyermekvállalással. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd miután őt megműtötték, három megtermékenyített petesejtet ültettek a felesége méhébe, és mindhárom meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabák (Mira, Léna és Milán) rendben császármetszéssel születtek meg  a terhesség 33. hetében pénteken. Az anya  azonban nem sokkal később meghalt. 

A halál okáról a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egy közleményt küldött a Cívishírnek:

„Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát”. Hozzátették, hogy az ikrek az újszülött osztályon vannak, és egészségesek. 

Az apa a lapnak azt mondta hazavárja gyermekeit, és némi megnyugvásra ad okot ebben a nehéz helyzetben, hogy elhunyt családja és a saját családja is mellette áll.