Öngyilkos merénylő robbantott egy pakisztáni keresztény templomban

Legalább öt ember meghalt és több mint kéttucatnyian megsebesültek vasárnap egy délnyugat-pakisztáni keresztény templom elleni öngyilkos merényletben.

Az istentisztelet alatt próbált meg behatolni két merénylő egy metodista templom épületébe Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. Az egyik támadót a rendőrök még a bejáratnál feltartóztatták és lelőtték, de a másiknak sikerült bejutnia az épületbe, ahol felrobbantotta magát.

Egy sebesült nőt visznek ki a merénylet után a templomból.Fotó: BANARAS KHAN/AFP

Általában 250 körül van a hívek száma a vasárnapi istentiszteleten a kvettai metodista templomban, de a rendőrség közleménye szerint a karácsony előtt időszak miatt most több mint 400-an voltak az épületben. A különleges biztonsági intézkedéseknek köszönhető, hogy nem lett sokkal több áldozata a merényletnek. A külügyminisztérium szóvivője, Mohammed Faisal elítélte a merényletet. 

Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az utóbbi években iszlamista fegyveresek számos támadást hajtottak végre, valamint szeparatista csoportok is lázadást folytatnak a térségben. (BBC/MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.