A hangos zene ugyanolyan addiktív, mint a dohányzás

Legalabbis egy ausztrál kutató ezt állítja. Dr. David Welch, az Aucklandi Egyetem audiológiai tanszékének vezetője egy kutatásra hivatkozta elmondta, a gyerekek úgy 14 százalékának van túl magas hangerő által okozott halláskárosodása. Ezeket valószínűleg a hangos zene túlzott hallgatása okozza. Welch azért hívta most fel a figyelmet a problémára, mert karácsony környékén a gyerekek többet lógnak a telefonjukon és kütyüiken, így arra kéri a szülőket, figyeljenek jobban oda gyerekük zenehallgatási szokásaira. Az audiológiai szakértő szerint a hangos zenehallgatás ugyanolyan addiktív, mint a dohányzás, viszont a társadalmi elfogadottsága sokkal nagyobb. A tartós zenehallgatást maximum 85 decibelen ajánlják, míg a legtöbb okostelefon hangerőszabályzója akár 120 decibelt is enged. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.