Jogobéla rendelt az Ali Expressről egy elektromos kutyamelegítőt, mikor megjött, akkor derült ki, hogy Louis Vuitton-mintás, de baj volt a dugaljjal

INTERNET
2017 december 18., 13:34
comments 184

A kínai Ali Express webáruház igazi függőséget okoz, bár szerencsére nem olyan káros, mint a heroin, az emberi szervezetre gyakorolt hatását mondjuk a kavézáséhoz tudnám hasonlítani. Igazi kispolgári szórakozás berendelni 6-8 cuccot 0,8 és 2 euró közötti áron - szigorúan külön-külön! - aztán egy hónap múlva elfelejteni az egészet, hogy negyedév múlva egyszer csak kapjunk egy titokzatos borítékot, benne egy adag csillámos műslejmmel, két héttel később egy világító fidget spinnert, újabb hónapra rá egy Kövér László-fej alakú, a székely himnuszt játszó minivágódeszkát és így tovább a következő félévben.

De még ebben a konzumédenben is előfordulnak hibák. Tényleg rendeltem magamnak egy mélyen dekoltált pink flamingójelmezt? Lehet, de ugyanúgy megeshet, hogy valaki más rendelését kaptam meg. És persze néha rossz, vagy nem a netes leírásnak megfelelő árut kap az ember. Ennyiért, ingyen szállítással persze szinte mindegy is: az Ali Express károsultjai a legtöbbször inkább röhögnek az egészen, mint olvasónk, Jogobéla, aki, mit tesz isten, kutyamelegítőt vásárolt a kutyaházba:

Ne keseregj én is annyi szart vettem már az Alin!

Most legutóbb a feleségem hosszas unszolására vettem egy kutyamelegítőt. Meg is érkezett Loius Vuiton mintás anyaggal varrva! A két gyerek vihogva fetrengett a földön, miközben fényképezték, hogy nekünk, mármint a kutyának, milyen jól megy!

Megküldte a drága kínai barát, de amerikai dugaljjal, Igaz küldött előtte egy kis US/Eu átalkítót. Aminek csak az volt a baja, hogy a ház törött volt és a két villa nem Eu méretű volt, ebből kifolyólag vagy hozzáért a delejhez a konnektorban vagy nem. Úgyhogy, mint a közismert gyömrői mekgájver, azonnal szétszedtem a kapcsolónál. Az volt tervem, hogy kiforrasztom a dugós részt és lecserélem megfelelő hosszú kábelre és a végén egy szabványos dugóval szerelem. A kiforrasztásnál gyakorlatilag megolvadt a kapcsoló bele, aztán nagy nehezen megforrasztottam, de akkor meg nem lehetett normálisan összerakni a kapcsolót. Az én drága feleségem türelme kellett a kapcsoló összerakásához. Nade azóta, a kutya ki sem akar jönni a Louis Vuittonos házából!

Íme a fotóbizonyíték, a látványt kitakaró kutya nélkül:

Jogobéla tehát nem használható terméket kapott, amit DIY-módszerrel tett EU- és kutyakompatibilissé (bár nyilván vehetett volna 2 fillérérét egy átalakítót valami kínai/vietnámi piacon, dehát az ember a szórakozásért él.) 

Veled történt ilyesmi az Ali Expressen? Akár valami tényleg durva lehúzás, vagy ilyen mókás bénázás, elkeverés, akármi? Ha igen, írd meg az Ali-károsulti élményeidet a szilyl kukac 444.hu címre ALI subjecttel, és a két ünnep között cikket csinálok belőle, hogy együtt élhessük át a legszebb évvégi örömöt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.