Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen

bűnügy
2017 december 18., 11:03
comments 296

Közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is a szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklattak és fenyegettek egy roma családot Szúcson.

Egy az interneten megjelent írás hatására, melyben egy roma családot rossz fényben tüntettek fel, a Betyársereg egyik tagja úgy döntött, kibérel egy házat az érintett család által is lakott faluban, és ott rendszeresen megjelent a barátaival, akik a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruhákat viseltek. A kiszemelt család tagjait többször is a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, miközben szidalmazták, „cigányozták”, őket, és azt kiabálták nekik, hogy költözzenek el a településről. A fenyegetések hatására a roma család végül el is költözött. A fenyegetések ideje alatt volt, hogy a kerítésen át bemásztak a család házának udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették, becsmérelték a lakókat. A két kisgyereket pedig követték a buszmegállótól egészen a házukig, és közben folyamatosan videózták őket.

Közleményük szerint az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, továbbá magánlaksértés bűntettével, ezen túlmenően közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja az egyes elkövetőket, akikkel szemben - egy kivétellel - végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.