Vádat emeltek Tompa Eszter gyilkosa ellen

bűnügy
2017 december 18., 07:33
comments 36

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki még 2003 szeptemberében Győrben elütött, majd megölt egy fiatal lányt - tájékoztatta a főügyészség hétfőn az MTI-t. Tizennégy éven keresztül nem találták a gyilkosát, majd idén januárban elfogtak egy családos férfit, aki a tizennégy évvel ezelőtt archivált bizonyítékok láttán beismerte a gyilkosságot.

Az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, autójával fellökte az előtte bicikliző 22 éves lányt Győrben. A lány az ütközéstől elesett, és elvesztette az eszméletét. A sofőr a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc múlva hangokat hallott a csomagtartóból. Mivel el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást, elhatározta, hogy megöli a lányt. Nem hajtott tovább Bőny felé, hanem egy földútra kanyarodott, és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte, és fojtogatta.
Miután a lány meghalt, holttestét a helyszínen hagyta, az elkövető hazament, de sötétedés után visszament érte, és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt mondta, hogy ellopták, emiatt együtt feljelentést is tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről ismeretlen helyre vitte.
A lány a közlekedési balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazás következtében halálát elhúzódó fulladás okozta.
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság idén januárban közölte, hogy a 36 éves gönyűi gyanúsított korábban soha nem látta az áldozatot, és telefonált, amikor elsodorta a kerékpározó lányt. A férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták meg a rendőrök.
A férfit idén január 11-én fogták el otthonában, miután egy másik bűncselekmény miatt a rendőrség látókörébe került. A férfi beismerő vallomást tett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.