2018 most már aztán tényleg a családok éve lesz

A családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok - mondta az emberi erőforrások minisztere az MTI szerint. A hírügynökségi tudósításban átugorjuk a kormány sikereinek ecsetelését, és rátérünk a jövőre esedékes változásokra, amelyeket Novák Katalin családügyi államtitkárral közösen ismertetett Balog Zoltán.

  • Jövőre további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye. 
  • Januártól kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre. 
  • Két évre bővül és emelkedik a diplomás gyed összege, és bővül a lombikbébi program is.
  • 2018-tól a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően, hányadik gyermekük születik - igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését.
  • Jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek.
  • Egyszerűbb és olcsóbb lesz a csok igénylése, ugyanis nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap másolatát a hitelintézet is díjmentesen lekérheti az ügyfélnek. A nagycsaládosok új építésű ingatlanhoz igényelt kamattámogatott hitele esetén a közjegyzői díjak harmadukra csökkennek.
  • A fiataloknak szóló támogatások közül kiemelték a diákhitel-konstrukciók bővülését, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga, illetve az újabb nyelvvizsga díjának megtérítését.

A családtámogatás rendszerét és a családok évét pedig ez a logó, az államtitkár asszony mellett látható kis színes kockák szimbolizálják majd:

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.