Az izraeli kormánypárt egyik vezetője azt állítja, hogy információkat küldött Orbánnak a Soros-ellenes kampányhoz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pártja, a Likud nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója a Jerusalem Postnak nyilatkozott legalább két meredeket.

Eli Hazan először is azt állítja, hogy hat hónappal ezelőtt információkat küldött Orbán Viktornak Soros György izraeli tevékenységéről. A Likud tisztivselője szerint amúgy Soros veszélyes és tisztességtelen, és meg akarja buktatni Netanjahut.

Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Hazan szerint nyugtalanító, hogy Soros György kritizálása esetleg antiszemita felhangokat kap, és emiatt a budapesti zsidóság is panaszkodott neki, de szerinte ez nem teszi zárójelbe a tényt, hogy a milliárdos „rossz dolgokat csinál”. 

Majd jön a másik erős okfejtése:

„Valóban vannak antiszemiták Orbán pártjában, és ez probléma, de vele tudok beszélni. Sok bennünk a közös, például a betolakodók elleni küzdelem. Orbán bocsánatot kért a magyarok holokauszt-tagadása miatt, miközben a Jobbik egyszerűen antiszemita, és pont.”

Hazan nyilatkozatáról először a Népszava számolt be kedd reggel, ami után megkérdeztem a Miniszterelnökséget, hogy tényleg kaptak-e információkat a Likudtól, és pontosan mit. De nem válaszoltak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.