Az izraeli kormánypárt egyik vezetője azt állítja, hogy információkat küldött Orbánnak a Soros-ellenes kampányhoz

POLITIKA
2017 december 19., 14:19
comments 211

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök pártja, a Likud nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója a Jerusalem Postnak nyilatkozott legalább két meredeket.

Eli Hazan először is azt állítja, hogy hat hónappal ezelőtt információkat küldött Orbán Viktornak Soros György izraeli tevékenységéről. A Likud tisztivselője szerint amúgy Soros veszélyes és tisztességtelen, és meg akarja buktatni Netanjahut.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Hazan szerint nyugtalanító, hogy Soros György kritizálása esetleg antiszemita felhangokat kap, és emiatt a budapesti zsidóság is panaszkodott neki, de szerinte ez nem teszi zárójelbe a tényt, hogy a milliárdos „rossz dolgokat csinál”. 

Majd jön a másik erős okfejtése:

„Valóban vannak antiszemiták Orbán pártjában, és ez probléma, de vele tudok beszélni. Sok bennünk a közös, például a betolakodók elleni küzdelem. Orbán bocsánatot kért a magyarok holokauszt-tagadása miatt, miközben a Jobbik egyszerűen antiszemita, és pont.”

Hazan nyilatkozatáról először a Népszava számolt be kedd reggel, ami után megkérdeztem a Miniszterelnökséget, hogy tényleg kaptak-e információkat a Likudtól, és pontosan mit. De nem válaszoltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.