Erwin Rommeltől vett idézetet a rektori pályázatához a pécsi egyetem tanára

2017 december 19., kedd 6:44
564

A Pécsi Tudományegyetem szenátusa hétfőn megszavazta, hogy Miseta Attila legyen az intézmény rektorjelöltje, és ha Balog Zoltán jóváhagyja a döntést, Áder János hamarosan ki is nevezheti. 

A Népszava vette észre, hogy a rektori pályázatában Miseta valamiért fontosnak tartotta, hogy Erwin Rommeltől, a Harmadik Birodalom tábornagyától is beillesszen egy idézetet.

Miseta Attila pályázata

Rommel a Német Afrika-hadtest parancsnoka, majd a normandiai partraszálláskor a védekező német csapatok vezetője volt a második világháború idején. Megítélése Németországban máig vitatott, mert a háború végén Rommel valószínűleg szimpatizált a Hitler ellen szerveződő mozgalommal. A diktátor ellen tervezett 1944-es merénylet előkészítéséről is tudhatott, azt mégsem jelentette a vezetésnek. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lapnak egyelőre nem válaszolt arra, hogy elfogadhatónak tartják-e egy olyan jelölt támogatását, aki pályázatában egy náci tábornagy gondolatait idézi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt