Erwin Rommeltől vett idézetet a rektori pályázatához a pécsi egyetem tanára

oktatás
2017 december 19., 06:44
comments 560

A Pécsi Tudományegyetem szenátusa hétfőn megszavazta, hogy Miseta Attila legyen az intézmény rektorjelöltje, és ha Balog Zoltán jóváhagyja a döntést, Áder János hamarosan ki is nevezheti. 

A Népszava vette észre, hogy a rektori pályázatában Miseta valamiért fontosnak tartotta, hogy Erwin Rommeltől, a Harmadik Birodalom tábornagyától is beillesszen egy idézetet.

photo_camera Miseta Attila pályázata

Rommel a Német Afrika-hadtest parancsnoka, majd a normandiai partraszálláskor a védekező német csapatok vezetője volt a második világháború idején. Megítélése Németországban máig vitatott, mert a háború végén Rommel valószínűleg szimpatizált a Hitler ellen szerveződő mozgalommal. A diktátor ellen tervezett 1944-es merénylet előkészítéséről is tudhatott, azt mégsem jelentette a vezetésnek. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a lapnak egyelőre nem válaszolt arra, hogy elfogadhatónak tartják-e egy olyan jelölt támogatását, aki pályázatában egy náci tábornagy gondolatait idézi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.