Legkevesebb 12 turista meghalt egy mexikói buszbalesetben

Egyelőre ismeretlen okokból felborult egy busz Mexikó Quintana Roo szövetségi államában kedden, a balesetben legkevesebb 12 turista életét vesztette és mintegy 20-an megsérültek.

A turisták Mahahual kikötővárosából - ahová hajóval érkeztek - a 70 kilométerre fekvő chacchobéni maja-indián romokhoz utaztak - közölték tisztségviselők.

Vicente Martin, a kelet-mexikói Quintana Roo polgári védelmének szóvivője elmondta: a sérültek között hét amerikai és két svéd állampolgár van. Hozzáfűzte: a halottak állampolgárságát még nem sikerült megállapítaniuk. Az El Universal című mexikói lap úgy tudja, az áldozatok között vannak kanadai, olasz és mexikói állampolgárok is.

A buszsofőr elmenekült a balesetet követően a helyszínről - jelentette az Excelsior című újság. A baleset helyszínéről készült felvételeken látható, hogy a busz a kétsávos autóút mentén hever az oldalán, míg néhányan a túlélők közül körbejárkálnak, mások pedig az úttesten hevernek. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.