Nagy pelyhekben hull a siker Mészáros Lőrinc gyerekeire: kastélyt újíthatnak fel Zsámbékon

Még június végén írtak ki közbeszerzést a zsámbéki Zichy-kastély felújítására, december elején pedig Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégével, a Fejér B.Á.L. Zrt.-vel és a Magyar Építő Zrt.-vel kötött szerződést a feladatra a Gödöllői Premontrei Perjelség -írja az uniós közbeszerzési értesítő alapján az Mfor

A cég nevét egyébként a három Mészáros testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze.

Közben úgy hozta a sors, hogy a  Zichy-kastély felújítására eredetileg becsült nettó 963,2 millió forint helyett 1,72 milliárd forntra ugrottak fel a költségek, vagyis a tervezettnél 79 százalékkal több pénzért.

Az uniós hirdetmény szerint a munkák ütemben valósulnak meg, az I/B ütemben a kastély szerkezetépítési és szakipari munkáit kell elvégezni, az I/C ütemben pedig a tornatermi szárny bontása után annak helyére öltözőket, kis tornatermet és 400 fős melegítő konyhát, menzát kell kialakítani, az első emeleten kosárlabdapálya, szertár, tornatanári helyiség kap helyet.

Mészáros köre mellett még három cég nyújtott be ajánlatokat: az EB Hungary Invest Kft., a Confector Mérnöki Iroda Kft. és a Laterex Építő Zrt..

A kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztéseket. A zsámbéki Zichy-kastély mellett felújítása mellett IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek Gödöllőn, felújítják és bővítik a Premontrei Női Kanonokrendhez tartozó Nővérek rendházát, bővítik a csornai apátságot, több oktatási intézményt fejlesztenek, például bővítik a keszthelyi iskolát is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.