Nagy pelyhekben hull a siker Mészáros Lőrinc gyerekeire: kastélyt újíthatnak fel Zsámbékon

ünnep
2017 december 19., 09:13
comments 100

Még június végén írtak ki közbeszerzést a zsámbéki Zichy-kastély felújítására, december elején pedig Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégével, a Fejér B.Á.L. Zrt.-vel és a Magyar Építő Zrt.-vel kötött szerződést a feladatra a Gödöllői Premontrei Perjelség -írja az uniós közbeszerzési értesítő alapján az Mfor

A cég nevét egyébként a három Mészáros testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze.

Közben úgy hozta a sors, hogy a  Zichy-kastély felújítására eredetileg becsült nettó 963,2 millió forint helyett 1,72 milliárd forntra ugrottak fel a költségek, vagyis a tervezettnél 79 százalékkal több pénzért.

Az uniós hirdetmény szerint a munkák ütemben valósulnak meg, az I/B ütemben a kastély szerkezetépítési és szakipari munkáit kell elvégezni, az I/C ütemben pedig a tornatermi szárny bontása után annak helyére öltözőket, kis tornatermet és 400 fős melegítő konyhát, menzát kell kialakítani, az első emeleten kosárlabdapálya, szertár, tornatanári helyiség kap helyet.

Mészáros köre mellett még három cég nyújtott be ajánlatokat: az EB Hungary Invest Kft., a Confector Mérnöki Iroda Kft. és a Laterex Építő Zrt..

A kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztéseket. A zsámbéki Zichy-kastély mellett felújítása mellett IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek Gödöllőn, felújítják és bővítik a Premontrei Női Kanonokrendhez tartozó Nővérek rendházát, bővítik a csornai apátságot, több oktatási intézményt fejlesztenek, például bővítik a keszthelyi iskolát is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.