„Nem tartom egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van”- mondta a CBA-vezér, miután eladta a boltjait a Lidlnek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy hete derült ki, hogy a CBA korábbi vezetője, Baldauf László a német Lidlnek adja el hét üzletét. Az üzletember kedden a Magyar Időknek azt mondta, azért esett a választása a Lidlre, mert működése alapján a legstabilabb jövő előtt álló piaci szereplőnek tartja hazánkban. Elmondta, hogy a többi üzletére is „átalakulás” vár, zajlanak a tárgyalások más piaci szereplőkkel.

Ugyanakkor Baldauf megjegyezte azt is, hogy nem tarja egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van, de belátja, hogy rájuk is szükség van a verseny érdekében. Mivel Magyarország lakosságához képest aránytalanul telített a piac, ezért szerinte néhány éven belül a jelenlegi 14 és fél ezerből öt-hatezer bolt el fog tűnni a piacról. Úgy látja, hogy a  lemorzsolódás a nemzetközi és a magyar cégeket is érinteni fogja. A Tesco áruházláncot külön kiemelte, ami szerinte jövőre elhagyja magyar piacot. 

Az aktuálpolitikai kérdésekre áttérve a CBA alapítója annyit mondott, hogy jövőre újra bizalmat kell szavazni a kormánynak. Majd a beszélgetést úgy zárta: „Hajrá, Magyarország! Hajrá, Orbán Viktor!”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.