„Nem tartom egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van”- mondta a CBA-vezér, miután eladta a boltjait a Lidlnek

2017 december 19., kedd 6:05
296

Egy hete derült ki, hogy a CBA korábbi vezetője, Baldauf László a német Lidlnek adja el hét üzletét. Az üzletember kedden a Magyar Időknek azt mondta, azért esett a választása a Lidlre, mert működése alapján a legstabilabb jövő előtt álló piaci szereplőnek tartja hazánkban. Elmondta, hogy a többi üzletére is „átalakulás” vár, zajlanak a tárgyalások más piaci szereplőkkel.

Ugyanakkor Baldauf megjegyezte azt is, hogy nem tarja egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van, de belátja, hogy rájuk is szükség van a verseny érdekében. Mivel Magyarország lakosságához képest aránytalanul telített a piac, ezért szerinte néhány éven belül a jelenlegi 14 és fél ezerből öt-hatezer bolt el fog tűnni a piacról. Úgy látja, hogy a lemorzsolódás a nemzetközi és a magyar cégeket is érinteni fogja. A Tesco áruházláncot külön kiemelte, ami szerinte jövőre elhagyja magyar piacot.

Az aktuálpolitikai kérdésekre áttérve a CBA alapítója annyit mondott, hogy jövőre újra bizalmat kell szavazni a kormánynak. Majd a beszélgetést úgy zárta: „Hajrá, Magyarország! Hajrá, Orbán Viktor!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt