Részegen szétrúgott egy bankautomatát, közel félmillió forintra büntették

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Szolnoki Járásbíróság december 13-án elítélt egy huszonéves fiatalt, aki idén augusztusban megrongálta a Szolnok, Szapáry utcai OTP bankfiók bejárati ajtaját - közölte a Szolnoki Törvényszék.

Az eset nem sokkal éjfél után történt. Az erősen ittas fiatalember készpénzt akart felvenni, ezért bement a bankfiók éjjel nappal működő 24 órás zónájába, ahol nem sikerült pénzt levennie, ezért beleütött a bankautomatába, majd többször beleütött és belerúgott a fiók belső üvegajtajába. Végül kifelé menet a bankfiók bejárati ajtaját olyan erővel lökte ki, hogy az a későbbiekben már nem záródott.

A bíróság ezért a férfit kisebb kárt okozó rongálás vétségében bűnösnek mondta ki, 240 000 forint pénzbüntetésre ítélte, majd az általa okozott több mint 200 000 forintos kár megtérítésére is kötelezte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az jogerős.

A férfi roszabbul is járhatott volna, a rongálás ugyanis abban az esetben, ha az okozott kár kisebb, azaz ötvenezer-egy és ötszázezer forint közötti, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.