Shooting star: Tenki Réka a legtehetségesebb európai színészek között

FILM
2017 december 19., 7:33
comments 62

Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatkozhat be a nemzetközi filmszakmának Tenki Réka februárban Berlinben. A filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion a magyar színésznőt beválasztotta a „Shooting Stars” programba - írja közleményében a Filmalap.

photo_camera Fotó: Photo/Robert Hegedus

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars jelentős állomása volt mások mellett Daniel Craig és Rachel Weisz pályafutásának is. Magyarországról többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és utoljára, 2009-ben Tóth Orsi kapott meghívást a Berlinale programjára.

Tenki Rékának nem ez az első tízes listája az évben: a Variety szerkesztősége beválasztotta a „Ten Europeans to Watch”, azaz a tíz figyelemre méltó európai filmes közé.


A színész 2008-ban végzett a Színművészetin, először a Katona József Színház, majd a Nemzeti, 2016 óta az Örkény Színház társulatának tagja. Már 2009-ben elnyerte a POSZT-on a „legjobb 30 év alatti színésznő” díját, a Színikritikusok pedig a „legígéretesebb pályakezdőnek” választották. Szerepelt A nyomozóban, a Poligamyban, Szabó István Az ajtójában, illetve Török Ferenc és Pálfi György egy-egy filmjében. Az elmúlt évben a Testről és lélekről pszichológusaként is láthattuk, és a Budapest noir fotóriportere volt az első filmfőszerepe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt