Vádat emeltek a 15 éves fiú ellen, aki agyonvert két hajléktalant Tatabányán

2017 december 19., kedd 9:26

Különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka alatt megölt két hajléktalant Tatabányán.

A 15 éves fiú árpilis végén egy parkban töltötte az estét barátaival, majd hazafele menet egy buszmegállónál észrevette, hogy a várórészben alszik egy hajléktalan férfi, akivel egy alkalmi munka miatt korábban konfliktusa volt.

A fiú beszélni akart a férfival, felkeltette, de a sértett elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért nagy erővel ököllel megütötte a fejét, majd miután a férfi eleset, tovább ütötte és rúgta. A magatehetetlen férfitól elvette a táskáját és mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, a telefont megtartotta.

A gyilkosság elkövetése után a fiú a lakásukhoz tartozó lépcsőházban leült, mert nem mert hazamenni. A lépcsőházból éjjel az egyik presszó melletti füves területre indult, majd meglátta, hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon egy hajléktalan férfi alszik.

A fiú ezt a férfit is felkeltette, és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el. Az álmából ébredő férfi szitkozódott, erre a fiú kiráncigálta a padok közül, és őt is többször ököllel megütötte, majd tovább bántalmazta.

Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk átlagot meghaladó szenvedések után következett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a fiú részletes beismerő vallomást tett kihallgatásán. (MTI)