A kanadaiak már majdnem annyit költenek fűre, mint borra

Ugyan legális csak jövőre lesz, a kanadaiak már most olyan mennyiségben fogyasztanak füvet, mint bort, derült ki egy most nyilvánosságra hozott tanulmányból. Justin Trudeau miniszterelnök ugyan csak idén áprilisban terjesztette be törvényjavaslatát a marihuánafogyasztás teljes legalizálására, a kanadaiak már 2015-ben 6,2 milliárd dollár értékben vásároltak 698 tonnányi füvet személyes fogyasztásra.

Hogy arányaiban is érzékeltessük a dolgot: borra ugyanabban az évben 7 milliárd dollárt költöttek. Igaz, Kanadában alkoholhoz jutni nem olyan egyszerű, Ontario államban például csak 2015 óta árulhatnak sört és bort a vegyesboltokban, előtte csak állami tulajdonú szaküzletekben lehetett alkoholhoz jutni.

A "Kísérleti becslések a kanadai kannabiszfogyasztásról 1960-2015" című tanulmány legérdekesebb megállapítása viszont nem is ez. Hanem az, hogy a fűfogyasztás egyáltalán nem a fiatalokra jellemző. A kutatás szerint a mostani 15-17 éveseknek csak a hat százaléka fogyaszt füvet. A 60-70-es években még főként a fiatalok szívtak, és a jelek szerint még most is a 60-70-es évek fiataljai szívnak, mert a felmérés szerint a 25 évesnél idősebb kanadaiak kétharmada szív. (Via Jezebel)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.